PROGRAM PGU kids 2022

Považská galéria umenia v Žiline predstavuje katalóg vzdelávacieho programu pre materské, základné a stredné školy. Program tvoria vzdelávacie aktivity rozdelené do štyroch tematických blokov: VNÍMANIE OBRAZU, PRÍBEH UMENIA, UMENIE AKO KOMUNIKÁCIA a ZA SCÉNOU. Každá školská skupina si môže vybrať spomedzi viacerých aktivít rôzneho formátu (workshopy, hry, prednášky, diskusie) venovaných špecifickým témam z oblasti výtvarného umenia, jeho dejín či galerijnej prevádzky. Pre uľahčenie orientácie je pri každej aktivite uvedená vhodná veková kategória, ako aj vyučovací predmet, na ktorý môže nadväzovať. Naším spoločným cieľom je otvoriť a zdielať s Vami svet umenia 🙂

Katalóg vzdelávacieho programu PGU kids 2022 na stiahnutie TU.

  • Prednášky, diskusie, hry aj workshopy, vedené galerijnou pedagogičkou, sú vždy založené na dialógu.
  • Na jednotlivé podujatie/aktivitu je potrebné sa vopred prihlásiť emailom na adresu galerijnypedagogpgu@vuczilina.sk alebo telefonicky na číslo +421 917 601 640.
  • Presný termín a čas budeme plánovať individuálne a po dohode so záujemcami.
  • Účasť je spoplatnená zľavneným vstupným vo výške 1€ za dieťa/žiaka/študenta v rámci organizovaných školských skupín. Pedagogický dozor zdarma.
  • Vzdelávací program PGU kids 2022 prebieha počas školského roka. Cez letné prázdniny organizujeme denný tábor „Leto s galériou“.
  • Okrem samostatných vzdelávacích aktivít ponúka Považská galéria umenia v Žiline aj tradičné komentované prehliadky stálych expozícií (Vincent Hložník a Prvé múzeum intermédií III Nežná sila), ako aj aktuálnych krátkodobých výstav.

Projekt je realizovaný s podporou Fondu na podporu umenia. FPU je hlavným partnerom projektu.