ŽILINA ŽIJE svetlom – jarný warm up 2022

ŽILINA bude 25. a 26. marca ŽIŤ svetlom aj v Považskej galérii umenia! Priamo vo výstavných priestoroch, kde aktuálne prebieha výstava Stana Masára – Ako čítať skutočnosť?, objavíte v priebehu oboch dní v čase od 17.00 do 22.00 svetelnú inštaláciu s názvom GALAXIA.

V Považskej galérii umenia v Žiline sa bude pracovať s odrazom svetla a vytvorí sa celý nový vesmír, ktorý sa zasadí už do existujúceho vesmíru vystavujúceho výtvarníka Stana Masára. Priestor, nikdy nekončiace skúmanie vlastných možností a schopností, hranice vnímania, reflexia videného a počutého – to všetko v pokojnom rytme STROONovej hudby môže a nemusí pôsobiť ako symbolicky žiariaca aura inštalácie od sedemminut. Sedemminut a jeho atmosférické svetelné zdroje v interiéri Považskej galérie umenia v Žiline sú prvkami #placetobe a #mustsee predstavujúce ďalší rozmer zážitku. Dielo vzniklo s podporou festivalu Biela noc.
sedemminut je autorom mnohých svetelných dizajnov a inštalácií. Prešiel svoju púť za svetlom cez fotografiu, VJ-ing, koncertné svietenie, divadelný svetelný light design až k roxoru. Svetlu rozumie a využíva ho z hľadiska rôznych profesií. Rozumie jeho fyzikalite, účelu, ale tiež estetickej hodnote. Pre jeho práce je svetlo “kľúčovým materiálom”, ktorý dokáže formovať a ohýbať v intenciách jeho výpovede.
Viac o autorovi: www.sedemminut.sk

Názov inštalácie: Galaxia
Autor: sedemminut
Hudba: Stroon
Miesto: Považská galéria umenia v Žiline, výstavné priestory na 1. poschodí
Termín: 25. – 26. 3. 2022 17:00 – 22:00

Ďalšie inštalácie nájdete:
1. Rosenfeldov palác – záhrada, názov inštalácie: ØUROBOROS
2. Rosenfeldov palác – fasáda, názov inštalácie: FLOCCINAUCINIHILIPILIFICATION
3. Nová Synagóga – názov inštalácie: You Are Here
4. kaviareň Novej Synagógy, názov inštalácie: עַיִן
5. Konzervatórium Žilina, názov inštalácie: STEREORAMA
6. Považská galéria umenia, názov inštalácie: Galaxia
7. Štúdio Mestského divadla Žilina, názov inštalácie: AWAKEN MONSTERS

Organizátor: Mesto Žilina