KIOSK festival v Považskej galérii umenia v Žiline – 30.7.2021 o 15:00 h a 19:00 h

Vo výstavných priestoroch na prízemí Považskej galérie umenia sa v piatok 30. júla 2021 o 15.00 a 19.00 hod. uskutoční performance Evy Klimáčkovej s názvom Melting Times. Aktuálna expozícia Prvé múzeum intermédií III – Nežná sila sa tak stane otvoreným javiskom a súčasne hľadiskom pre jedno z množstva predstavení tohtoročného KIOSK festivalu obojživelného slovenského divadla a tanca. Viac info o programe a vstupenkách nájdete na stránke KIOSK festivalu. Tešíme sa na Vašu návštevu!

Ďakujeme organizátorom Stanica Žilina – Záriečie a Nová synagóga Žilina za spoluprácu a možnosť byť súčasťou festivalu.

« MELTING  TIMES »
Choreografia: Eva Klimáčková / Laurent Goldring
Tanec: Eva Klimáčková
Svetlá: Yann Le Bras
Produkcia: Compagnie E7KA – Eva Klimáčková, La Belle Orange
Koprodukcia: Région Centre – Val de Loire / Conventionnement 2020, Goldring productions / Paris
S podporou: Dom Kultury Myjava, Slovensko, Cnd Pantin, Ménagerie de verre Paris / studioLAB


© L. Goldring

« MELTING TIMES » je tanečné predstavenie, ktoré skúma obmedzenia tela umiestneného vo veľmi úzkom priestore jedného rohu. Telo sa stáva súčasťou rohu, začleňuje tento obmedzený priestor do hľadania riešení a stratégií, a vytvára tak svoju osobitú a veľmi zvláštnu slovnú zásobu. Sólo skúma otázku podpory a opory; využívaním podpory oboch stien a uhlov, a takisto vlastného tela; na hľadanie nových možností koordinácie a otváranie predstavivosti. Pri prijatí a fyzickej hre s týmito obmedzeniami, sa telo dostáva do rôznych nečakaných polôh a foriem a v predstavivosti sa môžu vynárať obrazy, ktoré jemne pripomínajú atmosféru Kafkovej Metamorfózy.

EVA KLIMÁČKOVÁ
www.e7ka.com
Tanečnica, choreografka a pedagóg, absolventka  VŠMU (2000), neskor štúdium na Tanečnom oddelení Univerzity Paris 8 a tiez BMC (somatic educator) v Parizi. Tancovala v Štúdiu tanca v Banskej Bystrici, spolupracovala s viacerými choreografmi na Slovensku (A. Sedláčková, M. Poláková, K. Mojzisova, M. Kozanek, L. Holinova), v Čechách (Dejadonne, DuWadance), vo Francúzsku (cie Kubilai Khan Investigations, cie Petite Fabrique, Laurent Goldring, Faustin Linyekula, Cie dernier soupir, Cie Les Ouvreurs de Possibles…), v Belgicku (Karine Ponties, D. Hernandes, L. Duclaux…).                          

Od roku 2001 pôsobí v  Paríži kde zalozila skupinu Compagnie E7KA a vytvorila predstavenia : „Alžbeta Hluchá“ (2007), „Alžbeta“ (2008), „Ivanuska“ (2009), „Touch.ed“ (2011), „MOVE/“ (2014), „Ouvrir le temps“, „PURE“ (2017),  „Traces“ (2019) a “Melting times” (2020), ktoré boli zatial prezentovane vo Francii, na Slovensku, Belgicku, Čechách, Nemecku,  Lotyšsku, Slovinsku, Polsku, Portugalsku, Sicilii a v Hong Kongu.