Riaditeľská komentovaná prehliadka k výstave Generácia 909,76- 23.9. o 18 h

Považská galéria umenia v Žiline Vás srdečne pozýva na komentovanú prehliadku výstavy Generácia 909,76, ktorá sa uskutoční 23. septembra 2021 o 18.00 hod. vo výstavných priestoroch na 1. poschodí v sprievode riaditeľky Miry Sikorovej-Putišovej.

Predstavíme Vám ikonické diela slovenského moderného umenia z 1. polovice 20. storočia od autorov ako napr. Cyprián Majerník, Peter Matejka, Dezider Milly, Ján Mudroch, Eugen Nevan, František Studený, Ester Šimerová-Martinčeková, Ján Želibský, Ladislav Čemický, Jozef Kostka a mnohých ďalších. Objasníme ojedinelosť výstavy v rámci programu a histórie Považskej galérie umenia. Prezradíme, ako vznikala. A nielen to! Na záver prehliadky si môžete vytvoriť vlastnú podobu výstavy. Vďaka špeciálne vyrobenému modelu a miniatúram vystavených diel zažijete nielen klasickú prezentáciu výstavy, ale aj proces, ktorý k nej vedie. Radi by sme Vám týmto hravým spôsobom priblížili prácu, funkciu a význam galérie.

Ide zároveň o poslednú možnosť vypočuť si odborný výklad venovaný druhej vlne slovenskej moderny, nakoľko výstava končí už v sobotu 25. septembra 2021. Komentovaná prehliadka bude zahrnutá v cene vstupenky. Tešíme sa na Vás!