Komentovaná prehliadka k výstave Stana Masára – Ako čítať skutočnosť? (18.1.2022 o 17.00 h)

Pozývame vás do Považskej galérie umenia v Žiline! V utorok 18. januára 2022 o 17.00 hod. sa uskutoční komentovaná prehliadka novej výstavy Ako čítať skutočnosť? vo výstavných priestoroch na 1. poschodí v sprievode kurátorky výstavy Miry Sikorovej-PutišovejŽiaľ, tentokrát bez autora, ako sme pôvodne avizovali, ale určite sa na komentovanú prehliadku s autorom Stanom Masárom môžete tešiť. Budeme vás informovať!

Sprievodný komentár kurátorky výstavy a zároveň riaditeľky PGU Miry Sikorovej-Putišovej priblíži koncept výstavy, odvíjajúci sa od nových diel, z ktorých mnohé sú autorovými reakciami na parametre výstavného priestoru. Spadajú do línie, v ktorej sa zaoberá tzv. inštitúciou umenia, jeho prevádzkou, ale aj problematikou „rozplývania sa“ umenia v každodennosti a ťažko uchopiteľného fenoménu: čo umenie vôbec činí umením. Pod týmto zorným uhlom sa PGU v Žiline stáva tiež dielom – subjektom umenia.“

Na záver prehliadky sa môžete tešiť  aj na interaktívne prekvapenie! Vďaka špeciálne vyrobenému modelu priestorov PGU zapojíme do hry aj vaše tvorivé predstavy, myšlienky či pohľady.
Komentovaná prehliadka bude zahrnutá v cene vstupenky. Tešíme sa na Vás!

Za realizáciu a finančnú podporu celej výstavy ďakujeme Fondu na podporu umenia.

Výstavný projekt je spolufinancovaný mestom Žilina.

Ďakujeme za Vašu návštevu!