Maľuj Podľa Seba – vernisáž & dražba

Unikátny projekt MAĽUJ PODĽA SEBA pozná svojho víťaza a chystá pre neho i pre vás vernisáž. Spomedzi desiatich umelcov, ktorí sa minulý rok predstavili na súťaži, zvíťazila výtvarníčka Silvia Bobeková. V sobotu 28. 8. 2021 sa v EMÓCII Gallery & Caffe Clube uskutoční vernisáž diel, ktorej súčasťou bude tiež DRAŽBA obrazov, ktoré vznikli priamo na súťaži. Domov si tak môžete odniesť originálne dielo. Ak sa chcete zapojiť do dražby a investovať do budúcnosti, stačí sa zaregistrovať v Emócii do 20:00 hod. Registrácia je bezplatná, po nej dostanete vlastné číslo, ktorým môžete nahlásiť ponuku. Najvyššia ponuka vyhráva. Ak bude Vaša, získate autorizáciu diela a môžete si odniesť domov nový obraz s rozmerom 100 x 100 cm. Nikdy neviete, možno o pár rokov bude mať cenu zlata.

Pre tých z vás, ktorí by sa chceli kreatívne realizovať i v tento deň, budú na stoloch pripravené čisté výkresy s pastelkami. Nestačí? Špeciálne pre Vás bude pripravená aj veľká plocha na maľovanie! Maľujte #podlaseba a podľa seba príďte zažiť i modernú mestskú vernisáž. Tešíme sa na Vás!

Silvia (Sis) Bobeková – víťazka Maľuj Podľa Seba 2020
Po roku pôsobenia v historickej baníckej dedinke v horách na Španej doline je momentálne moje nové a už trvalé štúdio v tesnej blízkosti Banskej Bystrice, v obci Selce. Výtvarné vzdelanie ma posunulo bližšie k tomu, čo som vždy túžila robiť, no najdôležitejšie aj tak je nacítiť sa na tvorbu sám a pracovať s tým. Stane sa tak súčasťou človeka. Uchopenie myšlienok tvorbou je jeden veľký proces, na konci ktorého je iba koniec umelcov. :-). Umením sa aj živím a okrem Slovenska putuje aj do celého zvyšného sveta (USA, Veľká Británia, Nemecko, Švajčiarsko, Česká republika… Atď.) Okrem predaja vlastných malieb, ilustrácií, tradičných a digitálnych grafík často spolupracujem aj na rôznych zaujímavých projektoch, v poslednej dobe hlavne ilustrácie k CD albumom slovenských ale aj zahraničných alternatívnych hudobníkov.

V obrazoch sa prelína fantázia so skutočnosťou, expresívny realizmus s duchom a atmosférou miesta či deja, ktorý je zobrazený. Nieje to však o povrchnom príbehu, ale o skrytých myšlienkach pre diváka. Na každého človeka totiž dokáže to isté dielo pôsobiť úplne inak, má to trochu psychologický aspekt. Preto o svojich obrazoch nerada rozprávam ale nechávam to na nich. 🙂 Motívy žijú vlastným životom, sú často naturálne, dystopické a najdôležitejšou súčasťou prác je rukopis, výrazné ťahy štetca a použitého média. Nesústredím sa na ťahanie k akejsi uhladenosti a dokonalosti ale viac ku kompozícii, ktorá je pre mňa kľúčová. Inšpirujú ma “surové” miesta v krajine, či ruiny, ktoré oplývaju nedotknutou drsnou krásou. K danému odkazu patrične pridružujem svoje vnímanie sveta, odkaz a úlohu štylizovaných figúr v obraze. Spravodlivosť a pravdivosť (v prírode), vnuknutie človeku aby pochopil, že je jej prirodzenou súčasťou, a súčasťou sveta okolo. Tajomstvá a rovnováha, ktoré máme radi. To všetko sa dostáva do mojich prác.

V budúcnosti by som to rada potiahla do väčších rozmerov plátna, a ak sa naskytne príležitosť, tak skúsiť aj mural či ilustrovať knihu.